Om de calorieën een beetje te beperken heb ik 'm niet dubbellaags gemaakt en ik heb geen walnoten gebruikt zoals je vaak in een carrotcake tegenkomt. Dit doet niets af aan de smaak, hij is nog steeds indulgent!
RECEPT
Dit recept is voor 10 personen.
Benodigde tijd
30 minuten voorbereiding
45 minuten in de oven
Ingrediënten
Voor de cake
1 grote winterwortel, dun geraspt in een keukenmachine
150 gram ongezouten roomboter
150 gram suiker
2 eieren
200 gram zelfrijzendbakmeel
1 tl koek- en speculaaskruiden
80 gram blanke rozijnen, geweekt in heet water
1 mespunt zout
Voor de frosting:
100 gram Monchou
100 gram poedersuiker
16 gram vanille suiker
50 gram ongezouten roomboter, op kamer temperatuur
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de boter in een pan en mix vervolgens de gesmolten boter, kaneel, wortel, suiker, eieren en het zout met een keukenmachine.
Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en mix het in de keukenmachine tot een egaal beslag.
Roer de rozijnen met een pollepel door het beslag en giet het beslag vervolgens in de springvorm.
Bak de wortelcake in het midden van de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Neem de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
Wanneer de cake afgekoeld is kunnen we de taart afmaken met de frosting. Mix de boter, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met een mixer totdat er een glad glazuur ontstaat. Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit. Zorg dat je overal even dik de frosting aanbrengt. Liever wat frosting overhouden dan teveel aanbrengen. Zet de cake minimaal nog 15 min. in de koelkast voordat je het serveert zodat het glazuur weer wat opstijft. Het glazuur wordt niet helemaal hard.
Comments