Weer een cake waarbij ik ingrediënten heb gebruikt om een gezonde variant van een chocoladecake te maken. Kijk maar naar de ingredientenlijst; je vindt er havermout, bruine bonen, vloeibare ei-eiwit en whey proteïne voor de vezels en om het eiwit gehalte hoger te maken. Okay, het is niet zo lekker als een echte chocoladecake, maar als je toch een keer zin hebt in iets lekkers dan is dit een gezond alternatief!
RECEPT
Dit recept is voor 10 personen. 5 min. voorbereiding, 40 min. koken.
Ingrediënten
185 gram ei-eiwit
3 scheppen whey, chocolade smaak
100 gram havermout
40 gram bruine bonen
1 tl cacao
1 scheutje vanille aroma
16 gram bakpoeder
200 gram creme fraiche
Walnoten en/of amandelschaafsel
Bereiding
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een blender en voeg alle ingrediënten toe, behalve de noten. Laat alles goed mixen tot een glad beslag.
Giet het mengsel in de springvorm en strooi de noten als topping er overheen.
Zet springvorm in de oven en bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij gaar is.
Comments