top of page

Waldorfsalade

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020

De klassieke New Yorkse salade vind ik heerlijk omdat hij lekker fris is door de appel, een tikkeltje bitter door de selderij, en lekker knapperig door de walnoten. Reden genoeg om hem ook eens te maken, maar dan wel met een eigen variatie!



RECEPT


Ingrediënten

  • 2 handjes gemengde salade

  • 1 witlof

  • 30 gram walnoten, ongezouten

  • 1 appel

  • 1 eetlepel mayonaise (indien wenselijk vegan-mayo)

  • 1 snufje zout

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 halve citroen

  • 2 eetlepels water


Bereiding

  1. Doe de gemengde salade in aan kom.

  2. Snijd de appel julienne, met de hand of met een keukenmachine.

  3. Snijd de witlof in dunne reepjes.

  4. Maak een dressing van de mayonaise, mosterd, zout, citroensap en een beetje water.

  5. Rooster de walnoten als die nog niet geroosterd zijn.

  6. Meng alles goed door elkaar.


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page