Als semi-aziaat vond ik het altijd een aparte manier van rijst klaar maken en heb ik het daarom ook maar nooit gedaan. Maar sinds ik een keer risotto heb gegeten bij mijn schoonouders, ben ik er dol op. Dit recept is een eerste poging geweest en eigenlijk direct een blijvertje. Zeker een aanrader om ook 'ns te proberen!
RECEPT
Dit recept is voor 4 porties
Benodigde tijd
25 min. koken
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 el olijfolie
250 gr arborio risotto
250 gr cherry tomaten, gehalveerd
50 gr zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
300 gr hele gepelde tomaten uit blik
1 groentebouillonblok
4 takjes basilicum
30 gr parmezaansekaas, geraspt
100 gr ricotta
Als je geen ricotta in huis hebt of geen ricotta lust dan smaakt hij ook heerlijk zonder!
Bereiding
Fruit de ui en knoflook in 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de rijst toe en fruit het mee tot de korrels glazig zijn.
Doe dan de cherrytomaten en zongedroogde tomaten erbij en fruit kort mee.
Voeg vervolgens het blik gepelde tomaten toe en druk de tomaten met een houten lepel fijn.
Breng 500 ml water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg zoveel hete bouillon toe in de pan tot de rijst net onderstaat.
Roer af en toe door en voeg steeds als de rijst de bouillon heeft opgenomen nieuwe bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is. Dit duurt ongeveer 15-18 minuten
Roer de parmezaan en ricotta door de risotto en breng op smaak met wat peper.
Was de basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes.
Serveer de risotto en bestrooi het met basilicum.
Comments