top of page

De originele tiramisù van restaurant Le Beccherie

Dit is het originele recept van het restaurant Le Beccherie. Een restaurant in Treviso waar de tiramisù is geboren. De naam tiramisú komt van de Italiaanse uitspraak tirami sù, wat zoiets als 'pick me up' of 'beur me op' betekent. En dat doet het wel!


Het originele recept is zonder alcohol en rond van vorm. Tegenwoordig worden de savoiardi vaak in espresso mét een Italiaanse likeur gedoopt, zoals Marsala of Disaronno.


De eerste keer dat ik de mascarpone vulling had gemaakt voor een 24 cm tiramisù, had ik enorm veel vulling over. Ik had er waarschijnlijk twee schalen van kunnen maken, maar dan had ik savoiardi tekort. Het recept met de originele hoeveelheden is goed voor als je de tiramisù voor 12-16 personen gaat maken. Maar koop/maak dan wel wat extra savoiardi.






 

RECEPT


Benodigde tijd

30 min. voorbereiding

6 uur in de koelkast (minimaal)


Ingrediënten


Originele recept:

  • 12 eidooiers

  • 500 gram suiker

  • 1000 gram mascarpone

  • 60 savoiardi, of lange vingers als je geen savoiardi wil maken of niet aan savoiardi kan komen

  • Sterke espresso, afgekoeld

  • Bittere cacao (ongezoet)

Eigen aangepaste hoeveelheden voor 24 cm ronde schaal:

  • 6 eidooiers

  • 250 gram suiker

  • 500 gram mascarpone

  • 50 savoiardi, of lange vingers als je geen savoiardi wil maken of niet aan savoiardi kan komen

  • 300 ml sterke espresso, afgekoeld

  • Bittere cacao (ongezoet)

Naar eigen wens kun je eventueel een scheut Italiaanse likeur zoals Marsala of Disaronno toevoegen aan de espresso.


Benodigdheden

  • Grote ronde schaal, minimaal 24 cm en waar twee lagen savoiardi met mascarpone in past.

  • Zeefje om de cacao te strooien.


Bereiding

  1. Klop het eigeel met de suiker tot een schuimige massa.

  2. Voeg de mascarpone toe zodat een soepele room ontstaat.

  3. Doe de koffie in een kom en doop de savoiardi om en om met een vork in de koffie en leg ze daarna op de ronde schaal. Zorg dat ze goed de koffie opnemen, maar ze moeten nog wel hun stevigheid behouden.

  4. Verdeel de helft van de room gelijkmatig over de laag biscuits.

  5. Leg vervolgens weer een laag in koffie gedoopte savoiardi in de schaal en giet daarna de tweede helft van de mascarponeroom erover. Vul de schaal tot aan de rand en strijk de room glad zodat je een strakke bovenkant hebt.

  6. Strooi er cacao overheen met een zeefje en zet de tiramisu minstens 6 uur in de koelkast om op te stijven.

 

댓글


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page