Verse kruiden in huis (of tuin) hebben is echt een must. Tijm en rozemarijn heb ik als vaste plantjes in mijn tuin staan en deze zijn veel lekkerder dan de gedroogde varianten uit de supermarkt. Kruiden toevoegen aan je gerecht geeft het gerecht echt een smaakboost en ik gebruik ze daarom ook graag. Zo ook in deze simpele maar lekkere spaghetti.
Eet je graag vega(n)? Dit gerecht smaakt ook heerlijk zonder de kipfilet!
RECEPT
1 persoon
Benodigde tijd
20 min koken
Ingrediënten
80 gr (volkoren)spaghetti
1 kipfilet
5 a 6 champignons
1 volle hand verse spinazie
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
3 takjes verse tijm
1 tl suiker
0,5 bouillonblokje
Vers gemalen zwarte peper
Bereiding
Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat beschreven. Giet het daarna af.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en bestrooi ze met peper en zout.
Snijd de kipfilet in blokjes en bak het in een wok of hapjespan in wat olijfolie, met peper en zout tot ze bijna gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg het even apart.
Doe de champignons in de pan en bak ze een beetje aan. Ris de kleine blaadjes van de takjes tijm en bak het kort mee met de champignons.
Voeg het blik tomatenblokjes, een tl suiker, een halve bouillonblok en de bijna gare kipfilet toe aan de pan. Laat het een tijdje sudderen op laag vuur zodat de kip gaarkookt.
Meng de gekookte spaghetti door de saus in de pan en voeg een flinke hand verse spinazie toe. Roer het door zodat de spinazie een beetje slinkt.
Maak het naar wens af met vers gemalen zwarte peper.
Comments