Italianen zijn een kei in het heerlijk simpel houden, letterlijk heerlijk en simpel. Spaghetti aglio e olio (knoflook en olie) is lekker als side dish naast een gegrild stuk vlees of kip met een salade of gegrilde groente.
RECEPT
Dit recept is voor 2 personen.
Benodigde tijd
0 min voorbereiding
15 min koken
Ingrediënten
200 gram spaghetti
50 ml olie
3 tenen knoflook, fijn gesnipperd
1 mespunt chili vlokken
2 takjes peterselie, fijn gehakt
Bereiding
Kook de pasta al dente zoals op de verpakking beschreven en giet het daarna af.
Doe ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de tenen knoflook en chilivlokken op heel laag vuur, ongeveer 5 minuten. Zorg dat de knoflook niet aanbrand maar wel zijn smaak aan de olie afgeeft.
Zodra de pasta klaar is voeg je alles bij de olie, strooi er de peterselie overheen en roer alles goed om.
Comments