top of page

Spaghetti aglio e olio

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021

Italianen zijn een kei in het heerlijk simpel houden, letterlijk heerlijk en simpel. Spaghetti aglio e olio (knoflook en olie) is lekker als side dish naast een gegrild stuk vlees of kip met een salade of gegrilde groente.



RECEPT


Dit recept is voor 2 personen.


Benodigde tijd

0 min voorbereiding

15 min koken


Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti

  • 50 ml olie

  • 3 tenen knoflook, fijn gesnipperd

  • 1 mespunt chili vlokken

  • 2 takjes peterselie, fijn gehakt


Bereiding

  1. Kook de pasta al dente zoals op de verpakking beschreven en giet het daarna af.

  2. Doe ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de tenen knoflook en chilivlokken op heel laag vuur, ongeveer 5 minuten. Zorg dat de knoflook niet aanbrand maar wel zijn smaak aan de olie afgeeft.

  3. Zodra de pasta klaar is voeg je alles bij de olie, strooi er de peterselie overheen en roer alles goed om.


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page