Weer zo'n Indisch groente gerecht dat ik graag eet. Jullie weten, ik houd van groenten en dit vind ik heel lekker naast witte of gele rijst. Het klinkt heel pittig, maar dat valt heel erg mee! Zeker als je santen toevoegt zal de pittige smaak van de sambal niet overheersen.
RECEPT
Dit recept is voor 4 personen.
Benodigde tijd
5 min. voorbereiding
25 min. koken.
Ingrediënten
600 gram verse speziebonen, puntjes eraf en in 3 cm gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 tl trassi
olie
1 of 2 tl sambal oelek
2 tomaten, in blokjes gesneden
2 tl assem (tamarinde)
200 ml santen (eventueel)
Bereiding
Fruit de knoflook, uien, sambal, assem en trassi in een beetje olie in een pan.
Voeg daarna de boontjes toe met, de blokjes tomaat, een buillonblok en een beetje water zodat ze nèt onder water komen te liggen. Kook de boontjes ongeveer 20 minuten.
Voeg als laatste 1 of 2 tl sambal oelek toe om het een beetje pittig te maken en eventueel 200 ml santen.
Comments