top of page

Proteine pannenkoeken met whey en havermout

Een treat voor als je lekker gesport hebt, als lunch of als een heerlijk (dagelijks) ontbijt; deze pannenkoeken zijn gezond dus je kan ze altijd eten als je er zin in hebt! Eet ze lekker met verse frambozen en blauwe bessen nu ze in het seizoen zijn! Met stukjes banaan, pindakaas en maple syrup overigens ook erg lekker!




 

RECEPT


voor 2 personen


Benodige tijd

10 min voorbereiding

10 min bakken


Ingrediënten

  • 1 banaan

  • 75 gr havermout

  • 3 grote eieren

  • 2 el melk (of soja-, haver- of amandelmelk)

  • 1 el bakpoeder

  • snufje kaneel

  • 2 el whey proteine poeder, vanillesmaak

  • kokosolie of olijfolie om te bakken

  • Eventueel poedersuiker


Bereiding

  1. Mix de banaan, havermout, eieren, melk, bakpoeder, kaneel en proteine poeder in een blender voor 1-2 min tot een glad beslag. Controleer of de havermout klein is geworden, blend anders nog een extra minuut.

  2. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan. Doe met een soeplepel een laagje beslag in de pan en draai de pan rond om het beslag uit te smeren*. Bak de pannenkoek voor 1 a 2 minuten tot bubbels ontstaan. Flip de pannenkoek om en bak het nog een minuut. Haal de pannenkoek uit de pan en leg op een bord apart, en herhaal met de rest van het beslag.

  3. Serveer de pannenkoeken met vers fruit en eventueel een beetje poedersuiker*.



* Je kan ook kleine ronde pannenkoekjes maken en die opstapelen op je bord. Gebruik dan één of twee eetlepels per pannenkoekje.

**Om de hoeveelheid poedersuiker te minimaliseren, maar toch de smaak te hebben, heb ik de pannenkoeken opgerold en dan een beetje poedersuiker erover. Dan gebruik je minder poedersuiker dan wanneer je op elke uitgerolde pannenkoek individueel poedersuiker strooit.

 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page