top of page

Pasta met zalm, bimi en dille zónder vette room

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Dit is voor mij een vol bord met comfort food! Makkelijk en snel klaar. Wegens gezondheidsproblemen heb ik een tijdlang lactose vrije alternatieven gegeten. Voor deze pasta heb ik daarom een sojaroom gebruikt. Maar ook als je géén lactosevrije producten hoeft te eten, raad ik je aan om deze een keer te proberen want het heeft een lekkere smaak, is wat dikker dan kookroom en het heeft veel minder verzadigde vetten dan crème fraîche / zure room. Lekker én gezond dus!



RECEPT


Dit recept is voor 2 porties.


Benodigde tijd

20 min koken


Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, gesnipperd

  • 1 el olijfolie om in te bakken

  • 120 gr pasta

  • 250 gr zalmfilet zonder huid, vers of uit de diepvries

  • 200 gr bimi of broccoliroosjes

  • 200 ml sojaroom, ik heb AH huismerk gebruikt

  • 8 takjes verse dille, fijn gesneden

  • peper en zout


Bereiding

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven in gezouten water. Zet het daarna apart en bewaar 1 kopje kookvocht.

  2. Blancheer de bimi kort in kokend water en zet daarna apart.

  3. Fruit de ui en knoflook langzaam aan in olijfolie in een hapjespan of koekenpan.

  4. Wanneer de ui glazig is, bak de zalm en bimi mee. Voeg de gekookte pasta en sojaroom toe zodra de zalm halfgaar is en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de zalm helemaal gaar is en in stukken uit elkaar valt. Als de saus iets te dik is, voeg wat kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt.

  5. Breng alles tot slot op smaak met peper, zout en de dille.


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page