Het wordt aangeraden om eens in de week vette vis op het menu te zetten, wat rijk is aan omega 3. Ondanks ik wel op mijn voeding let en gezond wil eten, heb ik dat nooit echt opgevolgd. Om toch voldoende omega 3 binnen te krijgen neem ik elke dag een omega 3 supplement.
Toch heb ik het voornemen om elke week zalm op het menu te zetten. Niet alleen omdat het gezond is, ik vind het ook ontzettend lekker! Zo'n bord met pasta en een romige zalmsaus is voor mij ook echt een verwennerij. Ik heb dit een een volvette crème fraîche gebruikt, omdat dat gewoon lekkerder is. Maar wil je het wat magerder? Dan is halfvolle kookroom ook lekker.
Qua groenten kun je ook naar wens variëren. Bimi of broccoli roosjes zijn er bijvoorbeeld ook lekker bij! Of groene asperges, champignons, courgette...
En een frisse salade ernaast met tomaatjes is sowieso een aanrader!
Wil je het lactosevrij? Dan is een soja room te gebruiken.
Wil je het (ook) glutenvrij? Kies dan voor een glutenvrije pasta.
RECEPT
Dit recept is voor 2 porties.
Benodigde tijd
25 min koken
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 el olijfolie om in te bakken
150 gr pasta
300 gr zalmfilet zonder huid, vers of uit de diepvries
200 gr diepvries tuinerwten
125 gr crème fraîche
8 takjes verse dille, gebruik alleen de blaadje, fijn gesneden
peper en zout
Bereiding
Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven in gezouten water. Zet het daarna apart en bewaar 1 klein kopje kookvocht.
Kook de tuinerwten 10 min in kokend water en zet daarna apart.
Fruit de ui en knoflook langzaam aan in olijfolie in een hapjespan of koekenpan.
Wanneer de ui glazig is, bak de zalm mee. Zodra de zalm halfgaar is, voeg de gekookte pasta, gekookte tuinerwten en crème fraîche toe en roerbak het geheel ongeveer 5 minuten totdat de zalm helemaal gaar is en in stukken uit elkaar valt. Als de saus iets te dik is, voeg wat kookvocht toe tot je de gewenste dikte hebt.
Breng alles tot slot op smaak met peper, zout en de verse dille.
Is dit ook koud te serveren