Heb je een keer 's ochtends weinig tijd om ontbijt te maken? Of heb je eigenlijk altijd weinig tijd? Dan is dit een goede oplossing! Je maakt het de avond ervoor of je maakt het op zondag in één keer voor meerdere ochtenden in de week.
Als je de droge toppings ook per porties verpakt in boterhamzakjes, dan hoef je 's ochtends alleen de oats uit de koelkast te halen en het zakje boven je kommetje te kieperen.
Ga je niet thuis ontbijten, maar neem je het mee? Leg vers/ontdooid fruit dan 's ochtends op de oats in het potje en sluit het potje daarna weer af. De droge toppings zou ik in het boterhamzakje laten tot je het gaat eten, dan blijven ze knapperig!
Geen excuses meer om niét te ontbijten dus!
RECEPT
Benodigde tijd
2 minuten maken, 9 uur wachten (overnight)
Ingrediënten
Voor de basis:
1 cup gerolde havermout (oats)
2 cups melk
Snufje zout
1 tl chiazaad (eventueel)
Toppings naar keuze
Noten en zaden
Gedroogd fruit, vers fruit, of ontdooid fruit
kokosvlokken
Toppings niet al de avond ervoor toevoegen, want dan worden ze namelijk zacht en zompig.
Bereiding
Roer de ingrediënten voor de basis in een potje/bakje die je kan afsluiten. Roer goed door elkaar en zet het afgesloten in de koelkast tot je de volgende ochtend gaat ontbijten.
Haal het potje uit de koelkast en roer de oats nog kort even door. Voeg toppings naar wens toe.
Comments