Dit is een heerlijk Italiaans gerecht die je kan serveren zoals de Italianen doen; als antipasto (voorgerecht), of zoals wij Nederlanders als bijgerecht naast een lekker pasta.
RECEPT
Dit recept is voor 6 personen
Benodigde tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
2 grote aubergines, in 1 cm plakken gesneden
zout
olijfolie, om in te bakken
100 gram parmigiano reggiano, geraspt
1 blik tomaten in stukjes,
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 grode rode ui, gesnipperd
zwarte peper
1 mozzarella, in plakken gesneden
Bereiding
Eerst gaan we de aubergines voorbereiden:
Leg de plakken aubergines op een bord naast elkaar en strooi royaal zout over de plakken heen. Laat dit 20 minuten staan. Je kan ondertussen eventueel de tomatensaus maken en de parmigiano raspen.
Spoel na 20 minuten het zout van de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de plakken aubergines om en om bruin. Zorg dat je ze niet te lang bakt waardoor ze nog hun stevigheid behouden. Leg ze daarna apart op een bord.
Voor de tomatensaus:
Fruit de knoflook en uit in een scheurolijfolie in een pan. Doe dit op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg het blik tomatenblokjes toe en roer goed door. Voeg wat zwarte peper toe om op smaak te brengen. Zout is niet nodig omdat de parmigiano ook zout is.
Pak een overschaal om in te serveren en verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe een dagje tomatensaus in de ovenschaal. Dit hoeft niet een hele dikke laag te zijn.
Leg een laag aubergineplakken in de schaal, en doe een royale laag tomatensaus er overheen met een royale laag geraspte parmigiano reggiano.
Herhaal stap 2 zodat we twee lagen hebben.
Leg als laatste de plakken mozzarella er overheen en zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de mozzarella een bruin kleurtje krijgt zoals op de foto.
Comments