In oktober 2020 zijn we verhuisd naar een huis met een grotere tuin. In oktober bloeit natuurlijk niet zoveel en in het voorjaar zijn we daarom verrast met allerlei mooie bloemen én heerlijk fruit! We hebben appels, aardbeien, kersen én pruimen. Reine Claude pruimen om precies te zijn. Man man man, suiker zoet! Daar kan ik echt enthousiast van worden!
We hadden wel een hele mand vol, die stuk voor stuk heerlijk rijp waren. Mijn tuinman (lees; lieve papa) verzorgt de tuin nu extra goed om komend jaar weer en meer lekker fruit te kunnen oogsten.
Een groot deel van de pruimen heb ik gepureerd en ingevroren als fruithapje voor mijn baby, een deel hebben we lekker vers opgegeven, en een deel heb ik gebruikt om een pruimentaart van te maken! Of eigenlijk meer een cake. Ik heb amandelmeel gebruikt zodat de cake lekker mals wordt. En hij smaakt het lekkerst wanneer hij nog lauwwarm is en nog dat krokantje randje heeft.
Ik heb nu dus pruimen gebruikt, maar probeer het ook eens met ander fruit zoals kersen, aardbeien, perzik, nectarine, appel en peer!
RECEPT
voor 6-8 personen
Benodigde tijd
20 min voorbereiding
35-40 min in de oven
Ingrediënten
150 gr ongezouten roomboter
50 gr amandelmeel
100 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
3 eieren
6 pruimen
Snuf zout
Benodigdheden
ronde ovenschaal of springvorm van 23cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop met een mixer de boter met de suiker romig en luchtig, tot het mengsel wit van kleur is.
Voeg één voor één de eieren toe en mix het voorzichtig door elkaar.
Voeg dan de droge ingrediënten toe; het amandelmeel, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout. Mix het kort tot je een glad mengsel hebt.
Bekleed de bodem van je vorm met bakpapier en vet de vorm in met een bakspray of boter.
Giet het mengsel in de vorm.
Ontpit en snijd de pruimen in parten en verdeel ze over het cake mengsel.
Bak de pruimentaart in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
Garneer eventueel met wat poedersuiker.
Comentarios