Rogge wordt het meest gebruikt als meel en verwerkt in brood. Maar roggebrood eet ik eigenlijk nooit omdat er vaak suiker is toegevoegd. Zo nu en dan neus ik een beetje rond in supermarkten. Zo was ik een keer in een eko-winkel (eigenlijk op zoek naar verse gist) en kwam rogge als graan-product tegen. Rogge is gezond omdat het veel vezels bevat. Het in z'n pure vorm proeven wilde ik daarom graag! Het duurde ongeveer vier uur voordat ik het kon eten, want ik moest het eerst drie uur weken in water, dan één uur koken en daarna nog 15 minuten laten wellen. Bereid het dus een keertje voor en kook gelijk voor meerdere porties!
Het was wel de moeite waard, want het resultaat was lekker! Weer eens wat anders dan anders en het paste goed bij het romige van de geitenkaas en het frisse van de paprika en komkommer. Zeker een aanrader om ook eens te proberen dus!
RECEPT
Dit recept is voor 2 porties
Benodigde tijd
4,25 uur voorbereiding (voor het koken van de rogge)
10 min koken
Ingrediënten
75 gr rogge
80 gr sperziebonen, uit de diepvries
1 paprika, geel of rood
60 gr geitenkaas
Handje walnoten
Gemengde sla
1 halve komkommer
1 Tomaat
3 el olijfolie
1 kwart citroen
2 el honing
Zwarte peper
Bereiding
Kook de rogge zoals op de verpakking staat beschreven. De rogge die ik had gekocht moest ik eerst 3 uur weken in ruim water en dan 1 uur gaar koken en 15 minuten nawellen. Het is daarom handig om dit al een keer voorgeprepped te hebben.
Kook de sperziebonen 2 minuten en giet ze af.
Snijd de tomaten, paprika, komkommer in hapbare stukjes.
Maak een dressing van de olijfolie, zwarte peper, honing en het sap de citroen.
Meng alle ingrediënten bij elkaar en verdeel het in twee porties.
Comentarios