Geïnspireerd door Nigella Lawson ben ik m'n kippendijen met been en vel gaan bakken op de huid en heb ik ze dronken van de Marsalawijn in de oven gestopt. Heerlijk!
RECEPT
Dit recept is voor 4 personen
Benodigde tijd
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
4 kippendijen, met been en vel
4 el marsala wijn
1 el olijfolie
40 gram blauwe bessen of druiven
peper en zout
1 kippenbouillonblok
250 ml kokend water
1 el tijm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng de marsala, bouillonblok, kokend water, en mosterd in schaaltje.
Bak de kip op de kant van het velletje in een steelpan tot het vel goudgeel is. Keer dan de kippetjes om en voeg het marsalamengsel toe en laat het snel aan de kook komen.
Leg de kippetjes inclusief het vocht in een ovenschaal en doe er de blauwe bessen en driekwart deel van de tijm bij.
Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Wanneer de kippetjes gaar zijn en mooi bruin, leg ze op een bord apart en zet de ovenschaal met het vocht op middelhoog het vuur en kook het iets in tot een siroop. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
Schenk de siroop om de kippetjes heen. Niet erover want we willen het knapperige vel niet nat maken! Strooi wat tijm over het geheel en serveren maar!
Comentarios