2020 is alweer een maand oud. 31 dagen zijn voorbij gevlogen en hoe staat het met je goede voornemens? Mijn goede voornemen is om goed voor mijn lichaam en geest te zorgen. Eigenlijk de cliché goede voornemens; veel sporten en veel groenten en eiwitten eten. Maar dit jaar ook inclusief de balans tussen genieten van gezond eten en ook durven te genieten van af en toe minder gezonde keuzes.
Heb je ook goede voornemens om gezond te gaan/blijven eten en heb je fitness doelen gezet waarbij een eiwitrijk dieet bij past? Goede voornemens zwakken meestal na vier weken af en men komt weer terug in oude gewoonten. Om je goede voornemens voort te zetten heb ik hier een lekker recept! Protein-packed en bevat gezonde vetten van cashewnoten en kokos in plaats van boter. Daarnaast heb ik alleen dadels gebruikt als vorm van suiker. Maar dadels zijn vruchten en bevatten ook vitaminen en veel vezels! Daarom zijn ze prima geschikt voor deze healthy lemon cheese cake!
RECEPT
Dit recept is voor ongeveer 10 porties
Benodigde tijd
15 minuten voorbereiding
30 minten bakken
Benodigdheden
Oven
keukenmachine
Grote kom
Garde
citruspers
springvorm van 24 cm
Ingrediënten
Bodem
200 gram cashewnoten
40 gram geraspte kokos
30 gram ontpitte dadels
3 el gesmolten kokosolie
Vulling
1 limoen
250 gram ricotta
200 gram magere kwark
50 gram whey, vanille smaak
60 gram vloeibaar eiwit
Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
Mix voor de bodem de cashewnoten, geraspte kokos, ontpitte dadels en gesmolten kokosolie in een keukenmachine en verdeel dit op de bodem van de springvorm.
Zet de springvorm 10 minuten in de oven.
Rasp ondertussen voor de vulling de schil van een limoen en pers hem uit.
Meng in een grote kom 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels limoenrasp met de ricotta, magere kwark, whey en vloeibaar eiwit tot een gladde massa met een garde.
Haal de springvorm met de bodem na 10 minuten uit de oven en laat de oven afkoelen naar 150 graden.
Schep de vulling op de bodem en bak de cheese cake 30 minuten in de oven.
Comments