Op zoek naar een gezonde variant van een lekkere chocoladetaart? Dan heb je 'm hier gevonden. Toegegeven, een indulgent versie van chocoladetaart is veel lekkerder. Maar soms wil je gezond en toch iets om jezelf mee te trakteren.
RECEPT
Dit recept is voor 8 porties.
Benodigde tijd
20 min. voorbereiding,
40 min. in de oven.
Ingrediënten
150 gram bruine bonen
120 gram eiwit
60 gram whey, chocolade smaak
1 banaan
300 gram hüttenkäse
1 el cacao
85 gram dadels
1 zakje bakpoeder
2 tl kaneel
1 el vanille aroma
1 tl grof zeezout
300 gr ricottafruit naar wens
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met een bakpapiertje en vet de rond in met boter.
Voor het beslag gaan we gaan alle ingrediënten in een keukenmachines mixen, behalve de mascarpone en slagroom. Mix alles door de ingrediënten 1 voor 1 toe toevoegen in de keukenmachine en tussen elke stap de machine even te laten werken. In de volgende volgorde krijg je makkelijk een glad beslag zonder klontjes:
Huttenkase en eiwit, Bruine bonen,Banaan en dadels, Whey en cacao, Bakpoeder, kaneel, vanillearoma en zout.
Laat de machine nog 15 tellen mixen, giet dan het beslag in de springvorm en hij is klaar om in de oven te gaan! Na ongeveer 40 minuten is hij gaar (controleer even met een sateprikker) en laat hem dan buiten z'n springvorm afkoelen op een rooster.
Eventuele topping: Neem een el ricotta en smeer het over de taart en versier het gul met blauwe bessen of ander fruit.
Comentarios