Gebakken aardappeltjes wil je graag mooi goudbruin en krokant, toch? En dan het liefst van binnen nog zacht met een lekkere aroma van zoete knoflook en rozemarijn. Ja, ik ook! Zó maak je die!
RECEPT
Dit recept is voor 2 personen.
Benodigde tijd
5 min. voorbereiding,
75 min. koken.
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels
20 gram roomboter
peper en zout
1 takje verse rozemarijn, van tak gerispt
3 tenen knoflook, heel en van schil ontdaan
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Schil de aardappelen en snijdt ze in grote stukken.
Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water.
Giet de aardappelen af en laat ze uitstomen in de pan op de warmtebron. Hussel de aardappelen door de pan heen en weer te bewegen. Hierdoor laten zetmeeldelen aan de randen van de aardappelen los die zo lekker knapperig worden!
Doe de boter in een ovenschaal en de aardappelen erbij. Breng een beetje op smaak met peper en zout en schuif de schaal voor 30 minuten in de oven op 190 graden Celsius.
Haal na 30 minuten de schaal uit de oven en leg er de rozemarijn en knoflook bij.
Druk de aardappelen plat met een stamppotstamper zodat de aardappelen breken en meer oppervlak hebben om knapperig te worden.
Doe dan de ovenschaal weer voor ongeveer 30 minuten in de oven en je hebt hele lekkere krokante aardappelen met een zachte binnenkant!
Comments