Gnocchi (spreek uit als 'njokkie') is gemaakt van aardappelen en meel. Dus technisch gezien zijn het geen pasta. Het zijn lekkere zachte kussentjes die in dit gerecht heerlijk de smaak van de hüttenkäse en spinazie opzuigen. Dit gerecht is een vegetarische, maar ook hierbij mis ik het vlees niet! Een smaakvol gerecht voor de weeknights; Een makkelijk recept en je kan snel aan tafel.
RECEPT
Dit recept is voor 4 porties.
Benodigde tijd
20 min. koken
Ingrediënten
1 kilo gnocchi
600 gr verse spinazie
500 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
400 gr hüttenkäse
zout en peper
olijfolie
2 grote tenen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
Bereiding
Kook de gnocchi in een grote pan met water met wat zout, totdat de kussentjes komen drijven. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet het af en laat even staan.
Fruit de knoflook en ui in een hapjespan met wat olijfolie.
Zodra de ui glazig is, roerbak de spinazie in de pan bij de knoflook en ui tot alle spinazie is geslonken.
Voeg de hüttenkäse toe en roer alles goed door elkaar met flink wat zwarte peper.
Schep tot slot de gare gnocchi door de saus samen met de cherry tomaatjes en klaar!
Comments