top of page

Gnocchi met hüttenkäse en spinazie

Bijgewerkt op: 21 dec. 2020

Gnocchi (spreek uit als 'njokkie') is gemaakt van aardappelen en meel. Dus technisch gezien zijn het geen pasta. Het zijn lekkere zachte kussentjes die in dit gerecht heerlijk de smaak van de hüttenkäse en spinazie opzuigen. Dit gerecht is een vegetarische, maar ook hierbij mis ik het vlees niet! Een smaakvol gerecht voor de weeknights; Een makkelijk recept en je kan snel aan tafel.


RECEPT


Dit recept is voor 4 porties.


Benodigde tijd

20 min. koken


Ingrediënten

  • 1 kilo gnocchi

  • 600 gr verse spinazie

  • 500 gr cherry tomaatjes, gehalveerd

  • 400 gr hüttenkäse

  • zout en peper

  • olijfolie

  • 2 grote tenen knoflook, gesnipperd

  • 1 ui, gesnipperd


Bereiding

  1. Kook de gnocchi in een grote pan met water met wat zout, totdat de kussentjes komen drijven. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Giet het af en laat even staan.

  2. Fruit de knoflook en ui in een hapjespan met wat olijfolie.

  3. Zodra de ui glazig is, roerbak de spinazie in de pan bij de knoflook en ui tot alle spinazie is geslonken.

  4. Voeg de hüttenkäse toe en roer alles goed door elkaar met flink wat zwarte peper.

  5. Schep tot slot de gare gnocchi door de saus samen met de cherry tomaatjes en klaar!

 

Comentários


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page