top of page

Gewokte kip in zwarte bonensaus met noodles

Bijgewerkt op: 3 mrt. 2021

Zwarte bonensaus klinkt misschien niet zo lekker maar dat is het wel! Het is een Chinese saus die gemaakt wordt van sojabonen en is lekker met eigenlijk alles; kip, bief, garnalen, tahu, groenten.



RECEPT


Dit recept is voor 2 personen.


Benodigde tijd

15 min voorbereiding

10 min koken


Ingrediënten

  • 400 gram stevige noodles

  • 300 gram kipfilet

  • 200 gram kousenband, of sperziebonen

  • 200 gram baby paksoi, of gewonen paksoi

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el zwarte bonensaus (verkrijgbaar in de supermarkt of toko, niet alle supermarkten hebben dit)

  • 1 tl maizena

  • 1 el water + 100 ml

  • 2 el wololie of arachide olie


Bereiding

Als je gaat wokken is het meest praktisch om eerst je mis en place te doen zodat je tijdens het wokken makkelijk je ingrediënten bij elkaar kan gooien in de wok.

  1. Zet kokend water op het vuur en bereid de noodles zoals op de verpakking staat beschreven. Giet het af en zet apart.

  2. Snijdt de kip in blokjes en marineer het in een bakje met 1 tl maizena en 1 el water.

  3. Snijdt de kousenband in 2 cm stukken en kook het 8 minuten. Giet daarna af en zet apart.

  4. Snijdt de ui en knoflook fijn.

  5. Snijd de baby paksoi in grove stukken.

Nu ben je klaar om te gaan wokken!


  1. Zet je wok op hoog vuur en verwarm 2 el olie in de wok. Wok als eerste je kipblokjes tot ze een goudbruin kleurtje hebben gekregen. Haal het dan weer uit de wok en leg even apart.

  2. Doe weer 2 el olie in de hete wok en fruit de ui en knoflook glazig.

  3. Voeg de kousenband en de baby paksoi toe en wok dit ongeveer 3 minuten. De paksoi niet te slap laten worden!

  4. Doe dan de gewokte stukjes kip weer terug in de wok en voeg 1 el zwarte bonensaus toe met 100 ml water.

  5. Doe de gekookte noodles erbij en roer alles goed om zodat de saus alle noodles coat.

  6. Dien gelijk op.


 

Comments


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page