top of page

Frisse salade met verse vijgen en gerookte zalm

Het vijgen seizoen is er weer! Ik vind het zo heerlijk om deze vruchten te eten door mijn lunch heen. Door een salade in dit geval. Of op een broodje brie opgewarmd in de oven bijvoorbeeld, mmm!



Recept


voor 1 portie


Ingrediënten
  • 1 a 2 verse vijgen

  • 1 ei

  • Sla naar keuze, bijv. gemengde sla of romaine sla

  • 50 gr gerookte zalm

  • 0,5 komkommer

  • 6 cherry of snoeptomaatjes

  • 1 snee (oud) brood voor croutons

  • Olijfolie om in te bakken

  • Vers gemalen peper en zout

  • Balsamico crème, te koop in supermarkt


Bereiding
  1. Kook het ei 10 minuten in kokend water. Laat het daarna afkoelen in koud water.

  2. Maak de croutons: Snijd het brood in vierkantjes en bak het in een laagje olijfolie in een koekenpan krokant.

  3. Snijd de rauwkost en de vijg(en) in stukjes. Pel het ei en snijd in partjes.

  4. Leg alle ingrediënten op je bord en drapeer de zalm er doorheen.

  5. Besprenkel je bord met de balsamico crème en peper en zout.


 

コメント


Heb je vragen/opmerkingen over dit recept? Laat gerust een berichtje achter!

bottom of page