Het vijgen seizoen is er weer! Ik vind het zo heerlijk om deze vruchten te eten door mijn lunch heen. Door een salade in dit geval. Of op een broodje brie opgewarmd in de oven bijvoorbeeld, mmm!
Recept
voor 1 portie
Ingrediënten
1 a 2 verse vijgen
1 ei
Sla naar keuze, bijv. gemengde sla of romaine sla
50 gr gerookte zalm
0,5 komkommer
6 cherry of snoeptomaatjes
1 snee (oud) brood voor croutons
Olijfolie om in te bakken
Vers gemalen peper en zout
Balsamico crème, te koop in supermarkt
Bereiding
Kook het ei 10 minuten in kokend water. Laat het daarna afkoelen in koud water.
Maak de croutons: Snijd het brood in vierkantjes en bak het in een laagje olijfolie in een koekenpan krokant.
Snijd de rauwkost en de vijg(en) in stukjes. Pel het ei en snijd in partjes.
Leg alle ingrediënten op je bord en drapeer de zalm er doorheen.
Besprenkel je bord met de balsamico crème en peper en zout.
コメント