Een bordje vol groente met een lekkere bolognesesaus. Wil je een keer weinig koolhydraten eten? Dan zijn courgettes zeer geschikt als alternatief voor pasta. Per 100 gram zitten 16 calorie en waarvan maar 4 gram koolhydraten. Er zitten overigens ook weinig voedingsvezels in, 1 gram per 100 gram.
De spaghetti slierten van courgette maken is heel makkelijk als je de juiste tools hebt. Je kan tegenwoordig spirelli snijders krijgen bij de blokker en bol.com etcetera. Als je die niet hebt dan kan je ook een keukenmachine gebruiken met de juiste blades. Zolang je maar dunne slierten krijgt. Je kan ze natuurlijk ook gewoon al gesneden kopen in de supermarkt.
RECEPT
Dit recept is voor 2 porties.
Benodigde tijd
5 min. voorbereiding
15 min. koken.
Ingrediënten
600 gram courgette
300 gram rundergehakt
1 handje basilicum
1 mespunt nootmuskaat
1 mespunt zwarte peper
1 mespunt zout
1 halve kippenbouillonblok
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
geraspte kaas (naar keuze)
10 cherrytomaten, gehalveerd
1 grote teen knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
Bereiding
Maak spaghetti slierten van de courgettes en leg het apart. Je kan ze rauw eten. Wil je dit niet, dan kan je ze ook kort bakken in een pan of blancheren in kokend water.
Fruit de knoflook en ui kort in de koekenpan met een beetje olijfolie.
Doe het gehakt in de pan erbij en bak dit rul.
Spice het ondertussen met zwarte peper, nootmuskaat en een beetje zout.
Zodra het gehakt gaar is, voeg het blik tomaten, de vers gesneden cherrytomaten, een bouillonblokje en 1 tl suiker toe. Roer alles goed door zodat het bouillonblokje in de saus goed kan oplossen. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
Dien de courgetti op in een diep bord en giet er de saus overheen met wat kaas. Ik heb een restje jonge geraspte kaas gebruikt, maar vers geraspte parmigiano is natuurlijk ook heel lekker.
Comentários