Ik maak dit gerecht de laatste tijd graag omdat de kindjes er lekker van eten. Dit is vooral een succesje bij mijn dochter van 14 maanden. Met julienne gesneden wortels en kool, zodat ze onopgemerkt meegaan met de noodles in het mondje. Ook lekker voor volwassenen overigens hoor!
Benodigde tijd
20 minuten koken
Ingrediënten
Voor 4 personen
170 gr chow mein of andere tarwe noodles
1 el donkere sojasaus, ik gebruik het merk Lee Kum Kee (te koop bij de toko)
1 el Shaoxing Chinese Kookwijn ((te koop bij de toko, kun je ook achterwege laten)
2 el zonnebloemolie
3 eieren
1 kleine ui, fijn gesnipperd
50 gr gekookte hamblokjes
100 gr verse haricot verts, gewassen en in kleine stukje gesneden
100 gr julienne gesneden wortel/peen, kun je in een zakje kopen
100 gr julienne gesneden witte kool of spitskool, kun je wellicht ook in een zakje kopen
1 tl kippenbouillonpoeder of 1 tl champignonpoeder (te koop bij de toko)
125 gr taugé
1 el sesamolie
Benodigdheden
Kookpan om de noodles voor te koken
Vergiet
Wok
Spatel
2 kleine kommetjes om ei in te klutsen en om in te bewaren
Vork om het ei te klutsen
Aan de slag
Breng water aan de kook in de kookpan en kook de noodles volgens de verpakking.
Giet de noodles af met het vergiet en breng ze terug in de kookpan. Meng 1 el donkere sojasaus en 1 el Shaoxing kookwijn door de noodles en laat het 5 minuten staan.
Breek ondertussen de eieren in het kommetje en kluts de eieren met een scheutje water erdoor. Door een scheutje water worden de eieren wat luchtiger.
Doe 1 el zonnebloemolie in de wok en laat de wok heet worden. Bak de geklutste eieren in de hete wok. Roer het ei door zodat je roerei krijgt. Wanneer het gaar is, haal de eieren uit de wok en zet apart.
Snipper de ui fijn als je dat nog niet had gedaan.
Doe weer 1 el zonnebloem olie in de wok en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg daarna de haricot verts, de julienne gesneden wortel en kool toe en zet het vuur wat hoger. Roerbak de groenten met een beetje kippenbouillonpoeder. Blijf doorroeren, de groenten niet laten aanbranden.
Wanneer de groenten gaar zijn voeg dan de hamblokjes, noodles en het roerei toe in de wok. Meng alles goed door elkaar.
Voeg als laatste de sesamolie en de taugé toe en roer alles kort door zodat de taugé warm wordt maar wel knapperig blijft.
Comments