Dit toetje heb ik gemaakt voor eerste kerstdag van 2017 en had een wauw-effect op mijn familie! De chocoladesmaak van de oreokoekjes met frambozensaus maakte het een kerstig toetje dat er heerlijk uitziet en ook nog eens lekker fris smaakt door de frambozensaus. Echt een aanrader om ook 'ns te maken! Omdat ik het toetje voor mijn familie heb gemaakt is het recept voor ongeveer 20 personen.
RECEPT
Dit recept is voor 20 personen.
Benodigde tijd
40 min. voorbereiding, 60 min. koken.
Ingrediënten
36 Oreokoekjes (verpakt per twee)130 gram gesmolten boter800 gram Monchou100 gram witte basterd suiker3 eetlepels bloem4 eieren200 gram creme fraiche1 vanille stokje250 gram bevroren frambozen1 gelatine blaadje
Bereiding
Begin eerst met de bodem:
Bedek een ovenschaal of braadslede van ongeveer 1100 vierkante cm met bakpapier (ik heb een braadslede van 29 cm bij 39 cm gebruikt van de Action).
Haal de oreokoekjes uit elkaar en doe de koekjes in een keukenmachine en bewaar het witte spul tussen de koekjes apart in een kommetje.
Weeg de koekjes af, je hebt 300 gram nodig. Van het witte spul houd je als het goed is ongeveer 90 gram over.
Zet de keukenmachine aan en stop tot de koekjes vergruisd zijn. Er mogen geen brokken overblijven.
Smelt de boter langzaam in een pan en meng het met het koekkruim. Bedek de braadslede met het koekmengsel en druk goed aan.
Zet de braadslede in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.
Maak de keukenmachine schoon en dan kunnen we verder met de vulling:
Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.
Doe de suiker, monchou, het het witte spul van de oreokoekjes, bloem, eieren en creme fraiche in de keukenmachine.
Snijd het vanillestokje open en schraap de vanille met een mes uit en doe dit in de keukenmachine erbij.
Zet de keukenmachine aan en meng alles tot een glad mengsel.
Haal de braadslede uit de koelkast en giet de vulling op de koekbodem. Verdeel alles goed en maak de bovenkant glad. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem ongeveer 1 uur totdat de bovenkant stevig is en de binnenkant nog niet.
Laat de cheesecake op kamertemperatuur komen in de oven.
Dan als laatste de frambozensaus:
Week een gelatineblaadje in koud water.
Zet een pannetje op het vuur en verwarm de frambozen. Prak alles met een vork zodat het een sausje wordt.
Haal de gelatine uit het water en knijp een beetje uit.
Haal het pannetje van het vuur en doe de gelatine bij de frambozen in de pan. Roer goed door zodat de gelatine oplost.
Laat het pannetje staan tot het is afgekoeld en de cheesecake op kamer temperatuur is gekomen. Zodra de frambozensaus en de cheesecake op kamertemperatuur zijn gekomen kun je de frambozensaus op de cheesecake gieten.
Verdeel alles weer goed zodat elk stukje dat je straks afsnijdt een mooie laag frambozensaus heeft.
Comentarios