Op een zomerse dag, toen we nog in Utrecht woonden, hebben we dit broodje gemaakt die we op Culy hadden gevonden. Die dag hadden we die afschuwelijke paarse muur in de slaapkamer wit geverfd en vonden het een beloning om dit broodje te eten! De gegrilde kippendijfilet is echt lekker mals en ik ben een liefhebber van avocado. Het kost allemaal wat moeite maar hij is echt een aanrader!
RECEPT
Dit recept is voor 2 personen
Benodigde tijd
20 min voorbereiding
8 min koken
Ingrediënten
4 stuks Kippendijfilet
2 dikke sneetjes stevig brood, vers van de bakker is het lekkerst!
1 olijfolie
3 sjalotjessla/rucola
4 cherry tomaatjes
rode paprika
komkommer
1 scheutje witte wijn azijn
2 tl suikerzwarte peperzout
1 scheutje rum
1 scheutje water
25 gram boter
1 avocadolimoen/citroensap
2 el crème fraîchehalve teen knoflook
Bereiding
Voorbereiding
Fruit de sjalotjes en rode peper aan in boter en blus af met een scheutje rum.
Voeg de suiker toe en laat deze karamelliseren (de suiker neutraliseert de rode peper, als je geen peper gebruikt, kan je de suiker ook weglaten).
Voeg wat water toe, laat op zacht vuur verdampen en roer alles nog eens goed door. Zet dit apart.
Maak de avocadocrème door de avocado, limoensap, crème fraîche, knoflook en peper & zout tot een egale crème te draaien (in een keukenmachine of met de staafmixer). Zet dit apart.
Maak van de sla, tomaatjes, paprika, rucola en komkommer een fijne salade. Breng op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout. Zet dit apart.
Dan kunnen we de kip gaan bereiden:
Sla de kippendijen plat (met een vleeshamer of een koekenpan) en breng ze op smaak met wat olijfolie, knoflook, peper en zout.
Schroei ze op hoog vuur dicht in de grillpan. Laat ze op medium vuur doorgaren totdat de kip krokant is.
Besmeer de broodjes met de avocadocrème en beleg met de salade en afwisselende lagen van kippendij en gekaramelliseerde sjalotjes.
Comments