Eten weggooien vind ik echt heel zonde en daarom probeer ik van restjes altijd nog iets te maken. Dit keer was er broccoli over en heb ik er een soep van gemaakt. De groene kleur is misschien even wennen, maar het is heel makkelijk, heel lekker en heel gezond!
RECEPT
Dit recept is voor 1 persoon
Benodigde tijd
10 min voorbereiding
10 min koken.
Ingrediënten
1 kleine broccoli
1 teen knoflook, gesnipperd
1 kleine ui, grof gesneden
0,5 el olijfolie
500 ml water
halve kippenbouillonblok
Bereiding
Fruit de ui en knoflook in een soeppan glazig met een beetje olie op laag vuur.
Snijd ondertussen de stronk van de broccoli af en snijd de roosjes in gelijke stukken.
Snijd vervolgens van de stronk de schil eraf en snijd de stronk ook in gelijke stukken.
Voeg het water toe in de soeppan en doe de buillonblok erbij.
Breng aan de kook en kook de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar.
Zodra de broccoli gaar is, pureer de soep met een staafmixer of mix alles tot een gladde romige soep in een blender.
Laat de soep nog even 3 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met witte of zwarte peper.
Comments