De bietjes zijn weer in het seizoen! De schappen liggen er vol mee en ik vind ze heerlijk! Ik heb er ook leuke associaties mee omdat het in mijn familie een traditie is om met oud en nieuw een Indische huzarensalade te maken waarin ze ook bieten gebruiken. Hierdoor krijgt de salade een roze kleur. Bieten zijn best veelzijdig te gebruiken. Je kan ze natuurlijk gewoon gekookt eten in een potje AVG, in een salade verwerken zoals deze, of ze verrassend gebruiken in een stamppot! Het sap van de bieten kun je gebruiken als natuurlijke kleurstof voor baksels. Wist je dat een red velvet cake de mooie rode kleur krijgt van rode bieten?
RECEPT
voor 2 personen
Benodigde tijd
5-10 minuten
Ingrediënten
500gr verse bieten of voorgekookte bieten vacuüm verpakt
150gr geitenkaasbolletjes
kwart rode ui
handvol rucola of gemengde sla naar keuze
1 el witte balsamico azijn
Bereiding
Schil de bieten, snijd ze in blokjes en kook ze in ongeveer 5 minuten gaar, afhankelijk hoe groot je ze snijd. Of haal de bieten uit de vacuüm verpakking en snijd ze in blokjes. Doe dit op een bord, of was je snijplank direct af, anders blijft hij rood!
Snipper de rode ui heel fijn.
Doe alle ingrediënten in een slakom en dresseer het met de balsamico azijn.
Comments